söndag 31 oktober 2010

Lite påfyllning i garderoben!

Ja det är bara att inse att både jag och K behöver lite nytt! Jag var på Bligo party hos en Kompis i veckan och ramlade över en tunika till mig själv och en tröja till Knut! Efter att ha varit hemmamamma i drygt ett och ett halvt år så behöver i alla fall min garderob fyllas på igen, inte för att det gör mig nått!!! : ) Och Knut har så smått krupit ur en storlek och är på väg in i nästa så nu är han sådär mittemellan(allt är antingen för stort eller för litet). Vilket betyder syyy!!! Har laddat med ett gäng tröjor och ska sy ett par till men måste göra ett avbrott i tröjsömnaden med ett par jeans också! Så idag sydde jag en igelkott-tröja på morgonen och ett på jeans på eftermiddagen! Mitt på dan var vi till Ks kusin S som fyllde 8år idag! Jag hade sytt en morgonrock till honom i storlek 140. den var rätt så lång men det är ju bra för då kan han ha den ett bra tag!
Var även på tjejkväll hos käraste kusin Marlene i fredags! och kom hem med en liten påse med en  massa härliga krämer för nariga händer! Kanon nu när torra vintern håller på att infinna sig!!



Om jeansen ser lite snett ut så är det för att K står lite snett. Plus att man måste dra åt gummibandet jättemycket för han är så smal. Hade tänkt inviga min tvilling-nål men hittade den inte så det får bli när jag hittar på den!

Mönster tröjan: Meedom
Mönster Jeansen: Ottobre nr 4/2010
Mönster Morgonrocken: Ohlsons tyger

Tygerna till jeansen och tröjan är köpta på stof&stil
Sy-märket på byxorna är köpt på H&M(3 för 39:-)
Tyget till morgonrocken är köpt på Ohlsons tyger
(gjorde fuskgylf på Jeansen för det är så smidigt!!)

tisdag 26 oktober 2010

Min allra första AWARD!

Jag har fått en award från snälla litenzumo!
Otroligt kul att nån läser det jag gör och kanske tycker att jag har nått kul att komma med ibland! Nu känner man sig ännu mer motiverad att fortsätta att blogga!!


Nu ska den som har fått awarden berätta om tre saker som ligger en varmt om hjärtat. Visa ett favorit foto. Och sen skicka vidare Awarden till 5 andra bloggare!

tre saker som ligger mig varm om hjärtat:
1. Min familj, min underbara man som står ut med alla mina projekt och allt jag hittar på(Älskar dig!!!)! Min son och lilla stjärna, som jag älskar över allt annat!!! Min mamma och pappa som alltid finns där för mig! och så alla bonusar som jag fick när jag gifte in mig i min mans familj(ingen nämnd, ingen glömd). och mina vänner som jag kan ringa i ur och skur!!Ni vet vilka ni är!!
2. Jobba(vet låter helt sjukt)! Men jag är en otroligt social person som får spunk om jag inte få vara bland folk och vara just det, social!! Och pyssla så klart!!
3. Sova, jag har kommit på att jag formligen älskar att sova, längtar tills jag får lägga mig fast jag är uppe sent på kvällarna och räknar alltid efter innan jag somnar på kvällen så jag vet hur många timmar jag får SOVA, härligt!!

Min favorit bild just nu måste vara på mina älsklingar, helt underbar bild ute i skogen en härlig höstdag!!



Sen ska jag skicka vidare Awaden till 5 andra bloggare! Som jag inspireras av.
Tycker inte det spelar nån roll om nån fått den förut...!
Krumelej Som gör så fin barnkläder! otroligt välsytt!
Litenzumo  Som jag fick den här fina Avarden av!! Och som gör såå tuffa kläder!
Pumpalot Som gör så fina grejer och som har påbörjat projekt prematur! Stark jobbat!
Strömming  Som har tagit fram så fina ekologiska tyger med bambu i.(gillar)
Made by me  Som gör såå fina kläder(och ett litet hälsinge plus får hon med!)

Hade jag kunna ta fler hade jag gjort det men så var inte fallet...det finns så många som skulle få en Award!
Inte bara för allt fint ni pysslar och syr utan även för alla prestationer som ni gör bara igenom att få ihop dagarna med barn och jobb och så vidare, eller att bara ta sig ur sängen på morgonen!!Tack alla ni som inspirerar mig!!!


måndag 25 oktober 2010

Sytt av iris visa

Har sytt lite av det fina Iris visa  som jag köpt hos Strömming! Är mycket nöjd med kvalliten och ser fram emot att sätta saxen i det gula tyget men vet inte vad det ska bli än så jag väntar lite med det! Samtidigt som jag klippte till denna tröja så klippte jag till en annan med, men det bara krånglade hela tiden så jag sitter och sprättar...tråkigt, sånt som gör att jag kommer av mig hela tiden. Har hunnit med lite bak med, bidde lite snickerskakor!! Dom brukar inte få vara i fred i i frysen så många dagar...hihi...mums!!
Tröjan är sydd i storlek 92 Meedoms mönster(typ 98 alltså)
Tyg från Strömming och mudd som jag fått från Mammas lilla tygförråd!!! Jag fick även inviga mina nya fina symärken!!Gillar kombon grönt och lila, och Knutte passar så bra i dom färgerna!

tisdag 19 oktober 2010

Nya namnlappar!!

I dag kom mina fina namnlappar som jag skickat efter till minanamnband! Dom kommer att få sitta på barnkläderna som jag syr, men kanske inte till mig själv...vi får se hur jag gör?! Sen var jag på PappersHuset och fick tag på jättefina scrappapper för en 5:a styck!! Skulle så gärna vilja göra fint i mitt gamla dockskåp, men Knutte är lite för liten för att leka med det än. Men det kliar i fingrarna så jag kanske gör det ändå! I så fall ska jag givetvis följa upp med bilder!! Har inte blivit så mycket sytt på ett tag för jag orkar helt enkelt inte, jobbar till kl 18 och kommer inte hem före 18:30 och då vill jag ju umgås med mina älsklingar en liten stund! Natti Natti....

söndag 17 oktober 2010

Fisk och velour...

Klippte till en mysdress i velour med kameler på för ett par kvällar sen. Och nu har den blivit klar. Sydde den till K i str.98  Klippte även till en luva men den blev på tok för liten(vet inte hur de kunde bli så) så jag sydde utan i ställe! Kantade med orange mudd, gillar brytningen!! Super härlig velour, men efter som att jag inte köpte mer än en meter av den var det bara det här det räckte till :(  Men det finns ju andra härliga tyger som bara väntar på att få bli nått av...hihi
Idag var vi var till svägerska med (delar av)familj och hälsade på, mycket trevligt och väldigt god mat!! Det gör vi om snart!!  Efter det var det bara att åka hem och börja med maten. Gjorde en storform med fiskgratäng och efter det blev det äppelpaj med vaniljsås, mums!! Eller maskens som K säger!!:)
Lite matreal info: Tyger från Stof&Stil
Mönster: Meedom form 1
Fisk: frysen
Form: Gerbera, spelar ingen roll vad jag lagar så ser allt gott ut i min fina form!! Just löööv it!!

lördag 16 oktober 2010

Har hittat lite tyger...

som jag skulle vilja skicka efter till timote-lilla enkla tygbutiken Men får nog vänta ett tag så jag får plats i skåpet först! Gillar Ooga booga tyget så mycket och har tittat på det rätt så länge men vet inte riktigt vilken färgskala som jag vill ha det i än...lutar åt rött och grönt(jul)!! Vi får la se... :) Nu ska jag lägga igen mina gröna, Godnatt!!

måndag 11 oktober 2010

Skulle så gärna ha en ny...

Symaskin! Men våran budget vill inte det riktigt än, så vi får spara ett tag till!! Men jag var in på Huskvarna och tittade på en cover/owerlook idag på lunchen! Och det är nog en sån som jag vill ha, och inte var den så dyr heller som jag hade trott...!!!Inspirerad blev jag men kände mig nöjd med att gå därifrån trots att det bara var en tvillingnål som fick flytt hem till mig!
Hela helgen har gått åt till att städa här hemma, och det har vi(jag)gjort rejält också! Knäskurat både i badrummen och i köket, bytt gardiner(putsat fönster),tvättat bakat! Så nu börjar jag känna att vi är på banan igen. Jag har inte hunnit sytt eller pysslat nått under helgen som jag hade planerat för, men jag sydde ju faktiskt en badrock till Knutte i onsdags när vi var hemma och var sjuka(passade på när han sov en stund). Fick ju tag på en så trevlig poolarfleece när var på Ohlssons sist... Nu känner jag bara för att krypa ner i sängen för det har varit en lång (men trevlig)dag idag!
Om man ska skriva nått mer om badrocken så har jag sytt den efter Meedoms grundmönster form2 och efter som att inte jag kunde göra infodringar med samma tyg så kantade jag med blå snedslå från stof&stil i stället, och det blev riktigt bra faktiskt! Knutte vill bara ha sin "momonlock" på hela tiden och så säger han att den är "mysig" och lägger huvudet på sne! Mammas gullunge!!!

onsdag 6 oktober 2010

iris visa


Igår låg det ett paket på köksbordet när jag kom hem... iris visa från strommingdesign.blogspot.com . Verkar vara såå fin kvalité på den, köpte bara en halvmeter av varje färg, mest för att testa hur tyget var. Det kanske blir lite tröjor till Knut, får se! Han gillade oxå tyget och ville genast gosa med det! Blev glatt överraskad av hur fort paketet kom till mig så där kan man ju handla fler gånger!! Men han aldrig lägga det fina tyget i tvättmaskinen för innan vi han gå i säng igår blev Knut sjuk så vi har varit vaken lite i natt och sprungit lite fram tillbaka...lite trött både jag och sonen, och tvättmaskinen har gått varm. Och stackars Pappan som skulle upp å jobba! Skönt att få ta det lite lugnt ett par dagar och dega framför TV:n även om jag hellre sätter saxen i nya fina iris visa än att vabba!! Har för övrigt haft några dagar praktik på en presentbutik inne i Hudik, kan nog efter två dagar säga att det är mycket att lära sig, men å så roligt!!! Ska ju få vara kvar i ca en månad så jag hoppas att vi slipper mera dagisbaciller! Nu ska vi titta på barnprogram, dricka coca-cola och äta potaismos...hela dagen antar jag! Märket under ögat fick han i går morse när han trilla in i köksstolen! så han har blå-öga med...

söndag 3 oktober 2010

sytt hela dagen men kan inte visa nåt än...

Vi var till Sundsvall igår och då fick jag chans att gå in på Ohlssons tyger en stund, köpte lite av sånt som saknades. Tråd, jeans-nitar och knappnålar!Men paket blev väldigt stort för jag kom över två bitar polarfleece som jag har sytt av hela dan...jag kan inte visa upp vad jag har sytt förens i slutet på månaden, för det ska bli en present till Ks kusin! Och fy vad det har skräpat, har haft damsugaren igång hela tiden och var bara tvungen att sy klart allt på en gång efter som jag vill slippa att städa hela tiden!
Men jag sydde en liten kappa till en god vän som hade fått barn och den är både skickad om framkommen, så den kan jag visa! Fick tag i baby-manchester på Wahlmans i Gnarp för 19kr/m och även fodret är köpt där, men det var inte alls lika billigt. Mönstret hittade jag i Ottobre och det vill jag sy fler gånger för det var så roligt! Tycker att deras mönster är bra i storlekarna men fattar kanske hälften av deras beskrivningar så jag brukar göra lite som jag vill där! 

fredag 1 oktober 2010

Jag är med och tävlar hos...

lillspooky-syblogg.blogspot.com ! Man kan vinna en tröja eller body, om man har tur! Har aldrig tävlat förr men nu får vi se hur det går?