torsdag 23 juni 2011

Trevlig midsommar alla vänner!!!

Jag vill bara önska alla vänner en trevlig midsommar! Vi ska bara vara hemma och ta det lugnt! Äta sill och potatis och västerbottenostpaj och mot kvällen tror jag att det blir lite grillning! En mysig dag helt enkelt med familjen!

Tänkte att jag skulle bjuda på en live bild på Knut i sin giraff-kofta men det har inte blivit nån bild ännu. Istället lägger jag ut ett annat plagg. ännu en kofta i ett tyg som är köpt i gnarp. Jersey med sjökort på, jätte härlig kvalitet, om jag bara hade tvättat mudden först...efter första tvätten blev koftan ljusblå och flammig så det får bli en "ha hemma eller på dagis tröja"!
Mönster från Meedom, fast lite omgjort. Tyget är från Wahlmans i Gnarp. Och mudden från mammas gömmor.
Synd att den inte kunde fylla sin funktion som just kofta för att mudden visade sig att den var för töjbar. Så när man knäpper upp knapparna så drar man nästan sönder tyget. Så koftan får tjäna som tröja. Tacka vet jag Stoff&stil mudd, det är grejer det!!!

strl. 98
 

söndag 19 juni 2011

En dopklänning!

Jag fick ett så fint uppdrag av en mycket god vän till mig att sy en dopklänning till hennes dotter! En ny utmaning att ta mig an, och det har varit så roligt!! Klänningen är sydd i storlek 68 och tyget har vi köpt i Gnarp på Wahlmans. Halvlinne och fodrad med bomull. Mönster hittade jag grunden från Meedom men rätt mycket har jag jag ändrat och hittat på själv! Känner mig nöjd och hoppas även att beställaren kommer att tycka om den(har fått tillåtelse att lägg ut den på bild)!! Barnen skulle ha nått att ta på sig efter dopet också, för det är ju inte så praktiskt att ha dopklänning hela tiden! Så jag har sytt en sjömanströja till storebror och en sjömansklänning/tunika till lillasyster. Tyget har jag köpt i Hudik på Manuffen. Jätte härlig kvalitet som inte bör bli så varmt i sommarvärmen. Mönster är från Ottobre. Strl. 98 på tröjan och 62 på klänningen.


Idag när jag var klar med beställingen(nästan,bara en dregglis kvar) Så klippte jag till och sydde en tröja till Knut också! Tyget har jag köpt på Mjukatyger/kameleontdesign, fram och bak giraffer och mönstret är utgått från Meedom med rätt mycket ändringar.Sydd i strl. 98. och den blev rätt stor, men har inte kunnat prova ännu för modellen sover, så live bild kommer en annan dag!

måndag 13 juni 2011

Till liten!!

När jag fick hem dom senaste tygerna var jag bara tvungen att sy nått till den lilla i magen!! Jag blev kär i tyget med svampar på som är från Mjuka tyger, designat av Johanna Ahlard!! Helt fantastiskt fiiint!!! Mönstret hittade jag i Ottobre och det är sytt i strl. 56. Kändes stort redan när jag klippte ut den och det var den med! Jag skulle nog närmast jämföra strl. med 62/68(alltså stoor) Och så fick jag inviga mina nya knappar och tång! Vilket funkade super bra och jag är jättenöjd, för att vara första gången!

Tyg från Mjukatyger, mudd Stof&stil och mönster från Ottobre

söndag 12 juni 2011

Bröllop!!

Vi fick den stora äran att gå på en av mina kusiners bröllop i helgen! Och jag fick vara med och hjälpa till med lite fix...bla. att göra brudbuketten!!! Det var ett tag sen jag gjorde en nu, så det var såå kul! Och bruden var så nöjd!! Och det är ju det som räknas!

fredag 10 juni 2011

Paket

Idag kom två efterlängtade paket ner i brevlådan!!! Ett med en bunt underbara tyger från Mjuka tyger och ett från Kina var företag jag inte tänker skriva ut...inte bara det inte, det som kom från Kina var fullt med knappar och en tång!!! Å nu vill jag bara sätta saxen i tygerna!! Men måste tänka först vad jag vill göra av det och inte stressa! Först ska jag ta tag i en beställning som jag fått av en mycket god vän!!!




I morgon ska vi på bröllop och det känns såå roligt! Det är min kusin som ska gifta sig och jag fick den stora äran att göra brudbuketten! Så jag såg till att vara i stan väldigt tidigt idag. För sen var det studenttåg, viket jag undvek efter som att jag for från stan kl 10. Hade gruvat mig väldigt för detta men nu känns det bra när det är gjort!! Kanske kommer bilder sen... vi har en tendens att glömma kameran när vi ska på bröllop så nu håller vi tummarna att vi kommer ihåg den, den här gången!!!

Trevlig helg på er!!! Kram

onsdag 8 juni 2011

Ännu inte så mycket sytt...

Men det kommer! Jag har lite beställningar på g som jag måste ta tag i plus att jag måste uppdatera min sommargarderob! Finns inte sådär jätte mycket att ta på sig nu när det är grisvarnt! Härligt med värme, absolut men vi har inte riktigt vant oss ännu. Vi dricker nog alldeles för lite,ont i huvudet nästan varje kväll. Tänkt hur sommaren kommer att bli om den börjar så här bra...
Idag var vi på loppis...vad gör man när maken är hemma och inte kan göra så mycket. Han har huggit sig i fingret när han skulle hugga ved. Han hade otur och slant, det gick bra med han skadade en sena och fick sy rätt rejält! Så han blir hemma i två veckor! I alla fall så fyndade jag stort idag!!
En vaxduk till bordet på altanen! Perfekt längd och äkta 70tal, precis som jag vill ha det!!
Lite härliga plåtburkar och två super fina påslakan och en liten marimekko-skål
Två riktigt fina mattor som bara var tvungen att få följa med hem!! Riktigt fint skick!!

torsdag 2 juni 2011

Lite nya loppisfynd!!!

Idag tog vi en sväng med bilen, passade på när Knut skulle sova middag. Och då åkte vi på mitt absoluta favorit loppis!! Jag tror att jag hittar nått nytt varje gång jag är där! Så även idag! Gjorde riktiga fynd! så fina saker, alltid lika roligt! När vi var på väg in på loppiset ramlade vi över en gammal babysitter, som jag tänkte att en sån kan man ju klä om...
Inne så hittade jag både påslakan och en liten bonad. Plus lite sicksack band(3m för 5spänn).
 När vi skulle betala så tyckte jag att vi tar den där babysittern också, och den kostade bara 25kronor!!!
När vi kom hem och jag började studera fynden såg jag att tyget inte alls var så slitet på sittern som jag först trodde, faktiskt original babybjörn klädsel!!! Så jag börjar med att ta bort det och tvätta så får vi se sen! Det kanske inte blir nån ny klädsel?



Överst, liten bonad med riktigt härliga färger. I mitten två påslakan som var felfria, inte just nå tvättblekta häller. och längst ner två örngott! Bara älskar det här mönstret, har lite småbitar i en annan färgställning innan.