söndag 31 juli 2011

En hast tröja!

En av mina kära kusiner, Linda ringde frågade en dag om jag hade nått färdigt i storlek 98. Tyvärr var det lite glest i just den storleken som var färdigsytt!(Om jag inte hade börjat att rota i min sons garderob). Så jag snodde ihop en tröja, dagen efter, efter lite konsultation fick jag veta att mottagarens mamma gillar lite retro-stuk! Och då fick det bli lite lejon!

Tyget är Farm och bak lejeon från Mjuka tyger och mudden från stiff och stil!
Mönstret från Ottobre, lite modifierat... strl.98  

Inga konstigheter! Men nu måste jag lova mig att inte sy till nån annan än "mina" av det här tyget som är kvar! För det var ju det som det var tänkt till! Och nu är det inte så värst mycket kvar!


måndag 25 juli 2011

Och vinnaren är....

Terese Brunzell! Grattis till vinsten! Jag kontaktar dig så att du får bestämma om du vill ha en liten klänning eller en liten skjorta!
Och nu var det ju så att jag hade tävlingen för att jag hade passerat 5000 beökare här på bloggen! Och inder tävlingstiden var det in över 1000pers till och tittade hos mig! Såå roligt och därför har jag och maken beslutat att vi skulle dra ett andra pris också och den personen skulle få vinna en mössa i valfri storlek! Och andra pris går till Aina Persson! Som var med i tävlingen genom facebook! Grattis till er båda!!!

  //Gittan

lördag 23 juli 2011

Lite krångel...

I senaste numret av Ottobre, fastande jag för ett byxmönster som jag bara var tvungen att prova! Och av tidigare erfarenhet så klippte jag ut mönsterdelarna i en storlek större på längden. Men insåg rätt tidigt att det skulle bli jätte stort på Knut, så efter provning fick jag klippa av dom i rätt storlek! Men mönstret var jätte bra och bara sååå roligt att sy! Det känns lite varmt med velour nu men dom är ju tänkt till hösten!




Byxorna är sydda i storlek 98 ur senaste numret av Ottobre.
Velouren kan jag inte komma på var jag köpt, men är av väldigt fin kvalitet, tjock och härlig!  Mudden kommer från min kära mammas gömmor! Hon har sett till att jag inte ska behöva köpa så mycket av den varan, och det är ju kanon! Till fickpåsarna använde jag oxå mudd!


Jag sydde en tröja med i det ny hem komna tyget med elefanter på från Liandlo! Men det bara krånglade med overlockssömmarna. Så när jag tyckte att den vara klar så insåg jag att den inte kommer att hålla i sömmarna! Så den ska få bli nått annat av den, kanske nått till bebben!

Närbild på den misslyckade sömmen
 När jag väl kom på vad som var felet med sömmen(trodde att jag höll på att bli galen) så var det enkelt fixat! Bara ena tråden som hade hoppat ur en liten ögla. Fast jag insåg att inte sömmarna skulle hålla så valde jag att sy klart tröjan ändå. Knäppt kan tyckas men jag var så i gasen! 

Hjälp med vad som var fel fick jag  i genom "vi sytokiga" på facebook. Helt kanon grupp som jag inte vet vad jag skulle göra utan. Bara att slänga ut en fråga när man undrar över något, helt kanon!

Jag sydde en till tröja till sonen av elefanttyget och provade den här gången att göra nått nytt! Jag sydde ihop plagget aviga mot aviga. Och stickade ner sömmarna. Ville få till nått som liknade täcksömmar, och blev rätt så nöjd!


Tröja sydd men långärmad t-shirt mönster i från senaste numret av Ottobre. Jätte bra modell med raglanärm, som är såå fint!  Sydd i storlek 98 Med tyg från Liandlo och mudd från Mammas gömmor! Blev ju bra till slut men hade varit snyggare med röd mudd...men den räckte inte till ännu en tröja. Sonen blev nöjd och ville ju inte alls prova den  som det var rött på! Så det var ju positivt!


Vi var på gårdsaktion idag här i byn, jag ropade på lite grejer men fick tyvärr inget. Tänk när man står där och ropar och tycker att ett skåp skenar iväg i pris för att det kostar 700kr. Men det är inte i närheten av vad det hade kostat på blocket och då kanske att man tyckt att man "fyndat" i alla fall.  Inga rop vunna men däremot hade dom även en loppis på gården där maken fyndade en super fin klocka till köket, för ynka 20kr!! Den passade bara såå bra i köket, mot kökstapeten!!

Ni som orkat läsa allt vad jag skrivit måste jag ju påminna om att min tävling går ut i morgon kväll och om man vill hänga på är det bara att skriva en kommentar till inlägget! //Gittan

fredag 22 juli 2011

Efter Loppishelgen...

I helgen som var så stod jag på ett loppis och sålde lite barnkläder ! Av det som blev över har jag lagt in under shopen-fliken. Vid intresse kontakta mig via mail! 
//Gittan

måndag 11 juli 2011

Kvälls projekt!

I eftermiddags bestämde jag mig för att för att ta tag i mitt projekt "vagnen" som jag köpte i våras på Dacapo!
Jag började med att sprätta isär den gamla sitsen och rita av den och klippa ut nytt tyg. Fodrade den med en gammal filt och sydde på snedslå! Måste säga att det här var ett roligt projekt! Jag var många gånger rätt säker på att nålen skulle gå av men den höll!! Det fippligaste var att få sitsen på plats igen, men det hjälpte Jonas mig med!! Efter att ha sytt den här är jag rätt mör i både huvudet och kroppen!


Vi han med en loppisrunda i helgen med! Den resulterade i rätt mycket nya tyger och en otroligt vacker plåtbuk! Vissa av tygerna ligger i tvätten men det kommer bilder senare!

Det här tyget var fyra gardiner,inte så stora men det kommer ändå att räcka till lite....

Det här tyget var bara en gardinlängd men det var en lång gardin!! Helt oblekt,sååå fin!! Jag ser en klänning till mig själv av detta! Lite Rino-style!!

Och burken!! Bara älskar den!

fredag 8 juli 2011

Linne till mig själv!!

I förrgår fick jag hem såå mycket fina tyger från Liandlo! Bland annat ett grönt hjärttyg! Jag bestämde på en gång att det skulle bli nått till mig själv! Så igår när tygerna var tvättade och torra så gjorde jag slag i saken!
Jag ritade av ett linne som jag tycker sitter snyggt och bara förlängde det! Och det var riktig glädjesömnad! Allt gick bara så bra, det enda som jag glömde bort var att sy fast min namnlapp men har kommit på ett annat sätt att fästa den så det ska jag prova...sen...!

Linne sydd i mönster som jag ritat av ett köpelinne!
Tyg från Liandlo, såå fint! Mudd från stoff och stil.

Det blir helt klart flera sånna här! Gillar när dom sitter så tight! Och så får lilla maggen plats! Och det är bästa nu på sommaren med ett par leggings till och en kofta om det är lite kallt!

söndag 3 juli 2011

Äntligen en tävlig!!



Nu har jag passerat 5000 besökare här i bloggen och tänker fira det med en tävling!! För att kunna delta behöver man bara lämna en kommentar här på bloggen eller till mig på Facebook!
Och det du tävlar om är en klänning eller skjorta i från strl. 62 till 128. Tyg och modell kommer jag överens med vinnaren om! Tävlingen avslutas den 24 juli kl 22.00.
Tack till alla som går in och kikar på min blogg, hoppas att ni kommer att fortsätta göra det så kan det bli fler tävlingar!!
Lycka till!!
Kram Gittan

lördag 2 juli 2011

Ännu en loppisdag!!

Idag tog vi och drog på loppis igen! Några fynd hittade vi! En hel massa retrofrotté som var helt underbar! Undrar vad jag ska göra med den! En lampskärm som fick nytt tyg och flytta in i köket, blev kanon!!! 6 tekoppar med fat i grå/brunt glas, som jag bara älskar! Och en liten blus i ett gult tyg med små vita kaniner och morötter på!! Helt underbar! Det ska nog få bli en skjorta till Knut! Här är lite bilder på några av fynden! På resterande kommer en annan dag!

Lampskärmen i köket

Frottétyget som nu hänger på tork....

Och här är sonen när han provar nya lampan i köket.
Jag sydde den här skjortan som han har på bilden härom da´n! Kanon tyg som inte behöver strykas! På den här bilden har den blivit både tvättad och använd en hel dag och ändå är den så bra i formen!! Sydd av ett retro påslakan. Så härlig kvalitet och väldigt bra med skjorta när det är varmt! Mönster från Meedom, fast med lite ändringar. Det blir garanterat fler av den här varianten!!!

Jag har gjort en sida där jag tänkte att  jag lägger ut saker jag vill sälja, håll lite koll där vetja om du hittar nått som kan vara intressant!! Längst upp till höger på bloggen står det min shop, klicka under den så kommer ni dit! Det finns inte så mycket intressant där ännu men några saker har jag ändå lagt dit!