tisdag 23 augusti 2011

En elefant balanserade

På en eliten liten spindeltrååd!
Det är i alla fall mönstret på det här tyget i body´n som jag sytt till våran bebis! Tyget kommer från Liandlo och mönstret har snälla Malin med bloggen Krumelej ritat av åt mig från en gammal Ottobre! Den är sydd i strl. 56 och inga konstigheter med det! Hoppas att den kommer att passa på våran lilla!


 Å allt man syr ser så mycket proffsigare ut med storlekslapparna som jag köpte av Susanna med märket
Strömmingdesign!

lördag 20 augusti 2011

Sovpåse

Nästan sen jag fick reda på att vi skulle få en till liten en, har jag tänkt att jag skulle sy just en sovpåse! Men inte förens nu när jag är i vecka 31 och allt börjar på att bli lite jobbigare pga. tyngden kom jag till skott! Jag konstruerade om ett gammalt body-mönster ur Ottobre och känner mig rätt nöjd med resultatet! Skulle tro att det blir fler av den här sorten! Det enda som fattas nu är en dragsko i nederkant, men det tänkte jag att jag skulle leta upp hos min kära Mor! Sydde en liten mössa till när jag ändå höll på!


 Mönster till sovpåsen: Nästan mitt eget, men utgått från Ottobre body-mönster. strl. 56
Mönster till mössan: Mitt alldeles ena! strl. 0-6mån
Tyget kommer från JNYdesign och är i jersey. Och efter att ha provat på en ny teknik med band-kantning så måste jag bara rekommendera den till er alla andra! Har provat den nu ett tag och det blir så fint! Fast man inte har någon Cover maskin! Titta in här hos den här tjejen! Det enda som jag gör annorlunda från hennes beskrivning är att jag syr inte ihop ändarna till en tub. utan syr i hop allt tillsammans på slutet!


onsdag 17 augusti 2011

Lite mössor till tremänningarna!

I veckan som var fick vi fint besök av min mans Farbror, Kusin och två av Knuts tremänningar! Vi gick runt och tittade lite i huset som dom inte hade sett tidigare. Och Jonas kusin tyckte att det var så roligt att jag sydde lite kläder och ville genast ha mössor beställda till barnen! Sååå roligt när andra gillar det man gör! Dom skulle åka hem dagen efter så jag skyndade mig att sy mössorna på kvällen och skickade med dom dagen efter! Jag sydde en till också och skickade med till en tredje tremänning som inte bor så långt i från dom andra släktingarna!


Behöver sy ett par nya mössor till Knut med! Tror det får bli det gula traktortyget till honom med!
Mönstret till mössorna är mitt eget i storleken 2-6 år! Lite baggy modell, jätte nöjd med modellen!
Traktortyget och det med klöver kommer från Liandlo. Och det med sniglar på kommer från Znokdesign.

söndag 7 augusti 2011

En gul traktortröja...

Visst är det roligt när ens barn visar intresse för det man gör! Här hemma spelar det liksom inte så stor roll vad det är jag gör. Om jag ska dammsuga, då går han framför mig med sin lilla dammsugare! Om jag tänker lägga in nått i tvättmaskinen då vill han hjälpa mig! Och ska jag sy nått, börjar han alltid med att fråga om han får vara med mig och om han får sitta i knä! Och visst får han det! Men nu börjar det bli lite trångt att sitta i mitt knä, magen är liksom i vägen. Men han störs inte av det, han tycker bara att det är mysigt att få vara med! Och jag tror bara att man är dum om man säger nej när ens barn frågar eller visar intresse för att hjälpa till! Hur många gånger har inte jag tänkt eller till och med sagt, att det där kan mamma göra. Men vem hjälper jag då? Och vem lär sig nått på det, jag får tänka att en dag så kanske jag slipper tjata  - Varför tar du aldrig upp efter dig? eller kan du lära dig nån gång att plocka ner i diskmaskinen...
Oj, så här mycket var det inte meningen att skriva! Tillbaka till det jag tänkte skriva om från början!
När jag började sy den här tröjan, kom han, min lilla älskling, nyvaken och frågade om det gula tyget skulle bli en tröja till honom! Och ja det var det ju tänkt! Det är så roligt när han tycker om det jag gör, och är stolt och visar att det här har min mamma sytt!  Den här är det tänkt att han ska ha sin första dag på dagis efter semestern, och det är på tisdag, kanske kommer live bild senare

klicka på bilden om du vill syna...

Sydd i tyg från Liandlo med mudd från Manuffen här i stan. Och mönstret från senaste nr av Ottobre, srtl. 98, det har blivit lite av min favorit modell! För den sitter så snyggt på sonen!