tisdag 30 juli 2013

Rävar till liten

Fick en beställning på ett set till en ny liten bebis! Sydde det rätt så unisex efter önskemål från beställaren!
Så kul å sy bebiskläder! Sydde i strl. 68 med förhoppning om att den ganska färska bebisen ska kunna ha det här setet i höst! Mönstren har jag ritat själv och det mönstrade tyget kommer från znok och är så fin kvalitet! Och det enfärgade kommer oxå därifrån. Men till kantbandet har jag använt mig av mudd från liandlo. Till Bodyn sydde jag en applikation av det mönstrade tyget! Jag klippte bara ut motivet och pressade fast det med flisofix och på baksiden pressade jag fast total stable.
Mössan är strl. 0-6mån



måndag 22 juli 2013

Byxderss

En byxdress sydd till dottern i tyg som jag köpt på Manuffen i Hudiksvall! Kunde ite låta bli helt enkelt!
Till mönster har jag bara ritat lite på måfå och mätt lite på känn. Jätte kul modell att sy och enkel! Det enda som var lite peckligt att få till var axelbanden men det blev bara ett litet projekt framför tven att vända! Det kommer definitivt att bli flera för den gick så fort! Det enda som skall ändras är att förlänga den i grenen lite!



torsdag 18 juli 2013

lite turkost nytt och återbruk

Jag har haft en rejäl sytorka nästan hela våren. Och allt jag tagit mig för har varit som ett enda värkarbete innan det vart klart! Men nu tror jag att jag tagit mig upp och fyllts upp av inspiration igen!
För att komma dit har jag bara låtit bli att gå in i syrummet över huvud taget! Det har blivit ett förvaringsrum där allt som inte har nån bättre plast hamnar! Men nu i dagarna har jag röjt undan rejält! Slängt(JA jag har slängt) massa småskitbitar som aldrig kommer att bli något av! Kört några lass på soptippen och även rätt mycket på dacapo! Och finns det nått som är mer befriande än att rensa?!?! Jag älskar att strosa runt och hitta fynd över allt, och då blir det ju så småningom fullt om man inte gör rejäla rensningar med jämna mellanrum! Och nu känner jag för att gå dit in och stöka ner lite igen!

För några veckor se trodde jag att jag var redo att börja sy igen men bara utklippningen tog mig hela kvällen och det är inte likt mig! Så projektet fick lägga sig att vila några veckor, men ikväll tog jag tag i det igen!
Sa till maken att jag går och sätter mig en halvtimme! Men halvtimmen blev en timme men med gott resultat!
Jag kände mig nöjd över att jag äntligen hade slutfört ett helt plagg! Från början var denna klänning en topp till mig som på nått konstigt vis tycks krympt i garderoben över vintern! Så den fick gå till slakt, men den räckte inte riktigt utan fick sällskap av lite rutigt tyg från samma leverantör!
Mönstret kommer från Ottobre nr 1/2012 och är samma modell som den här. Gillar verkligen den här modellen och hoppas att Iris kommer att kunna ha den ett bra tag! Sydde den i strl. 86 och den blev aningen stor men inte allt för! Så nog ska hon kunna ha den även i vinter och höst med ett par strumpbyxor och en söt kofta!


Tyget är köpt hos Liandlo förra våren eller om det var ändå längre sen, jaja det rutiga tyget köptes nu på rean som var innan sommaren! Och till kantbandet har jag använt mudd som oxå kommer från samma ställe!
ps. såg nu att det rutiga tyget finns kvar på rean....
Och angående att storlekslappen hamnade så snett, så struntar jag fullkomligt i det! Huvudsaken jag kommit ut sytorkan!!!